Selvfølgelig var det et stunt. Et veltilrettelagt mediestunt, da den bramfri seniorkorrespondent på »Den Korte Weekendavis«, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, for små to uger siden tweetede sin afsked med Radio24syv.

»@radio24syv kan rende mig i røven. Nu går jeg til @den2radio og laver nyheder! Hver dag! Live! Vi høres ved«, skrev hun på sin Twitter-profil.

Og det lille netmedie, Den2Radio, der siden 2008 hovedsageligt har overlevet takket være dedikerede medarbejdere, lagde gladeligt både mikrofon og hjemmeside til spøgen.

En række medier, herunder nærværende, hoppede i med begge ben og ofrede spalteplads på historien om det populære satireprogram, som siden 2015 har huseret på Radio24syv med skuespiller og musiker Frederik Cilius i rollen som Kirsten Birgit og journalist Rasmus Bruun som hendes sidekick.

Men det hele var en and. Fredag eftermiddag generobrede Kirsten Birgit mikrofonen på Radio24syv – sådan som det hele tiden har været meningen.

Vi ringede til stationens administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør, Jørgen Ramskov, for at få en forklaring.

»Der er ikke sket noget dramatisk, andet end at Kirsten har været ude at teste, om isen kunne bære andre steder. Og det kunne den notorisk ikke. Selvfølgelig kan den ikke det – den kan jo kun bære hos os,« siger han.

Og I har hele tiden vidst, at det var sådan, det skulle gå?

»Ja, ja, vi har aldrig været i tvivl om, at det er hos os, det sker. Kirsten har måske været i tvivl, det er en anden sag. Men hun er i hvert fald kommet på bedre tanker.«

Men det hele har jo været et nøje planlagt mediestunt fra jeres side?

»Ja, vi har i hvert fald hele tiden håbet på, at hun ville vende tilbage. Og så har vi været lidt overrasket over, at et tweet fra en person, der ikke eksisterer, kunne skabe så meget tumult i medierne.«

Men det her er noget, som I har planlagt for at få mere opmærksomhed på formatet?

»Nej, det bekræfter jeg ikke. Kirsten er en kvinde, hvis veje er uransagelige. Så det er svært at finde ud af, hvad der er op og ned i den sag. Jeg er ikke sikker på, at jeg kan forklare det helt,« siger Jørgen Ramskov.

Ansatte fyret kollega
Under sin springtur hyrede Kirsten Birgit journalisten René Fredensborg, der for få måneder siden blev bortvist og fyret fra både Radio24syv og Berlingske, efter at han havde ladet en kollega uvidende transportere en portion hash gennem Sverige til Folkemødet på Bornholm.